haber oku

KAYSERİ TÜRK OCAĞI’NDAN BASIN AÇIKLAMASI!

admin ~ 30 Ocak 2014 ~ Genel, Manşetler

türk ocakları amblemiturk-ocagi-amblem

Kayseri Türk Ocağı

BASIN AÇIKLAMASI

TÜRK OCAKLARI KAYSERİ ŞUBESİ OLARAK İSTANBUL’DA YAPILAN TERÖR SALDIRISINI VE TERÖR SALDIRISININ KARŞIT GURUPLAR ÇATIŞMASI OLARAK GÖSTERİLMESİNİ KINIYORUZ
FAİLLERİN BİR AN ÖNCE YAKALANMASI VE YARGILANMASINI UMUYORUZ

26 Ocak 2014 Pazar günü, İstanbul Esenyurt’ta, Milliyetçi Hareket Partisinin seçim merkezi açılışı esnasında partililere yönelik şu ana kadar failleri bulunmayan veya açıklanmayan bir saldırı gerçekleştirilmiş; bir kişi şehit edilmiş; sekiz vatandaş da yaralanmıştır.
Eylemin biçimi, saldırganların siyasi kimliği konusunda bir fikir vermektedir. Türkiye’nin 1960’lı yıllardan beri maruz bırakıldığı terör hareketlerinin bir devamı olan bu eylem bir siyasi partinin şahsında Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef almaktadır. Buna karşılık bu hadisenin bir kısım “merkez medya” tarafından “karşıt görüşlü” kişiler arasındaki bir çatışma biçiminde sunulması kabul edilmez bulunmaktadır. Bir siyasi partinin seçim bürosunun açılışını yaparken silahlı, bıçaklı bir grup teröristin hiçbir şeyden haberdar olmayan insanların canına kastetmesinin karşıt görüşlü grupların çatışması biçiminde sunulmasının terörün masumlaştırılmasına hizmet edeceği aşikârdır. Bilinmelidir ki, bu açık bir terör eylemidir. Herhangi bir karşılıklı siyasal çatışma söz konusu olmamıştır. Bu gerçeğe rağmen olayın “karşıt görüşlü” grupların çatışması gibi sunulması hem vefat eden kişinin aziz hatırasına, hem söz konusu siyasi partiye, hem de bütün milletimize karşı yapılmış bir saygısızlık olacaktır.
Türk Ocakları yüz yılı aşkın tarihinde Cumhuriyetin kuruluş süreci de dâhil milletimizin maruz kaldığı iç ve dış saldırılar karşısında milli direncin merkezlerinden biri olma ve hadiseleri millete doğru aktarma görevini sürdürmüştür. Bugün de aynı duyarlılıkla hareket etmek, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesi olan Türk milletinin gür sesi olmak işlevine sahip çıkmakta kararlıdır. Bu çerçevede tekraren vurguluyoruz ki, İstanbul’da şehit edilen Cengiz Akyıldız ve yaralanan mağdurlar karşıt görüşlü grupların çatışması esnasında değil açık bir terör saldırısına maruz kalmış mağdurlardır. Türk milleti meseleyi bu yönde anlayacak ferasete sahip olduğu kadar sağduyusunu korumayı da bilen fakat katil teröristlerin derhal adalete teslim edilmesini bekleyen bir sabırla hareket edecektir. Netice olarak Türk Ocakları Kayseri Şubesi olarak İstanbul’da bir siyasi partinin seçim bürosu ve orada bulunanlara yapılan terör saldırısını ve terör saldırısının karşıt guruplar çatışması olarak gösterilmesini kınıyoruz. Faillerin bir an önce yakalanması ve yargılanmasını umuyoruz ve ilgilileri göreve çağırıyoruz.
“Dicle kıyısında bir koyunu kurt kapsa Allah bunun hesabını bana sorar” bilinciyle yoğrulmuş bir kültürün varisleri olan bizler ülkeyi yönetme sorumluluğu taşıyan insanlardan da aynı bilinçle hareket etmelerini beklediğimizi Türk Ocağı Kayseri Şubesi olarak kamuoyuna saygıyla duyururuz.
27.01.2014
Türk Ocakları Kayseri Şubesi